Excel 2016 Draaitabellen

 • EXCEL 2016 – Draaitabellen

  Rond draaitabellen hangt al lang een waas van; moeilijk, alleen voor gevorderde gebruikers. Niets is minder waar. In dit boek van een kleine 90 pagina’s staat alles wat u moet weten van draaitabellen om er goed gebruik mee te kunnen werken.

  Met draaitabellen en draaigrafieken kunt u gegevens snel, en vooral eenvoudig analyseren. Met een draaitabel kunt u in enkele minuten een krachtig, dynamisch rapport samenstellen vanuit een grote verzameling gegevens.

  Dit boek leert u stap voor stap een draaitabel samen te stellen. In de eerste drie hoofdstukken leert u een draaitabelrapport te maken uit één tabel, compleet met extra berekeningen en grafieken.

  In het laatste hoofdstuk wordt de nieuwe mogelijkheid van Excel 2013 uitgelegd; een draaitabel te maken die is samengesteld met gegevens uit meerdere tabellen.

  Onderwerpen in dit boek zijn onder andere;

 • Het maken van draaitabellen op basis van één of meerdere tabellen
 • Het aanpassen en opmaken van draaitabellen
 • Het maken van draaitabelgrafieken
 • Gebruik maken van dynamische tabellen
 • Filteren met behulp van slicers en tijdslijnen
 • Gegevens vinden met voorwaardelijke opmaak

  Dashboard
  Draaitabel is deel 1 van een serie van 2 boeken. Het tweede boek ‘Maak een dashboard met Excel 2016’ leert u, hoe u met behulp van draaitabellen en grafieken, een dashboard kunt samenstellen met Excel 2016.

OLC en zelfstudie
Dit boek is in het bijzonder geschreven voor open leercentra. Klassen waar cursisten onder begeleiding van een docent het boek zelfstandig doornemen. Het boek is ook geschikt voor zelfstudie.
Oefenbestanden
Er worden oefenbestanden bijgeleverd zodat u kunt oefenen met het grote aanbod van onderwerpen.

Gegevens
ISBN: 978-94-6139-009-7
86 pagina’s
Ringband
Prijs € 19,50 (inclusief btw)