Dashboard Excel 2016

Maak een dashboard met Excel 2016

Dashboards zijn de standaard geworden voor rapportages. In dit cursusboek leert u de vaardigheden die iedereen die rapporteert met Excel moet beheersen.

Een dashboard is een weergave van de meest belangrijke informatie uit een werkmap. Alle informatie uit de werkmap wordt op één pagina samengevat, zodat een leidinggevende niet door alle werkbladen hoeft te bladeren om informatie te krijgen.

Om een goed dashboard te maken moet u een samenvatting kunnen geven van de gegevens uit grote tabellen. Dat bereikt u met draaitabellen.
U moet goede grafieken kunnen maken. Als grafieken goed zijn gemaakt kost het geen, of weinig tijd om ze bij te werken. Met de hulp van functies worden grafieken automatisch aangevuld en bijgewerkt. Andere functies zorgen ervoor dat de grafieken interactief worden.

Sommige onderwerpen in dit boek zijn niet gemakkelijk. Het maken van bijvoorbeeld gecombineerde functies zal in het begin lastig zijn. Ik ga er dan ook van uit dat uw kennis van Excel op het niveau van het ECDL basiscertificaat ligt en u niet onzeker wordt van een Als functie.

Om te voorkomen dat dit boek te dik zou worden, is besloten om er twee delen van te maken. Deel 1 behandelt de draaitabellen. Dit boek behandelt de opbouw van een tabel, de opbouw van een werkmap, dynamische functies en het maken van dynamische grafieken.

Het is aan te raden met deel 1 – Draaitabellen te beginnen.
De twee boeken leveren u alle informatie om een interactief dashboard te maken.

OLC en zelfstudie
Dit boek is in het bijzonder geschreven voor open leercentra. Klassen waar cursisten onder begeleiding van een docent het boek zelfstandig doornemen. Het boek is ook geschikt voor zelfstudie.
Er worden oefenbestanden bijgeleverd zodat u kunt oefenen met het grote aanbod van onderwerpen.

Gegevens
ISBN: 978-94-6139-029-5
167 pagina’s
Ringband
Prijs € 27,50 (inclusief btw)